Крими психолог: Майката с тойотата е виновна!

Крими психолог: Майката с тойотата е виновна!

Криминалният психолог Тодор Тодоров пророкува в ефира на Би Ти Ви, че в следващите дни може да се очакват още подобни ситуации като агресията на протестиращите към майка с деца пред Румънското посолство.

„Ситуацията е между чука и наковалнята и в МВР, затова и оттам има неадекватни действия. Може на самия полицай да му се протестира. Но ако получи разпореждане, той ще го изпълни“, коментира Тодоров.

По повод инцидента с жената с бялата тойота, крими психологът каза: Най-вероятно ще има подобни ситуации като тази пред Румънското посолство. Има две страни-управляващи и протестиращи. През септември конфликтите ще се засилят, защото хората ще се върнат от почивка“.

Според Тодор Тодоров, основната вина е на шофьорката, която е поставила децата си в рискова ситуация. „Въпросната жена няма как да тръгне с децата си и да мине. Ако иска да тръгне до някъде, може да избере алтернативен маршрут. Когато имаш срещу себе си група, тълпа, тя се подчинява на други закони. Да тръгнеш срещу тях с кола, е рисковано.

В случая не казвам, че няма право. А с оглед, че има и деца при нея, е неразумно да влиза в такава конфронтация. Всеки си носи дерта и това, което я е провокирало, може да са много неща. Може да е решила, че няма да се подчинява на блокадите. Не е добре да предизвикваш конфликт, когато децата са с теб.

Когато види, че преминаването е проблем, е хубаво да се направи обратен завой и пак ще намери начин да се измъкне. Не казвам, че тя няма право. А е неразумно да влизаш в такава ситуация. Когато видиш крайният продукт, нещата не са като от самото начало. Това, че има млади хора и те протестират, е страхотно. Но не съм съгласен да се стига до насилие. Най-вероятно дамата е провокирала насилие“, коментира Тодоров.