Крокодила води дела срещу… 840 магистрати

Крокодила води дела срещу… 840 магистрати

Рекорден брой дела срещу съдии, следователи и прокурори е завел Емил Милев – Крокодила, съобщи съдия Галя Георгиева на антикорупционен семинар за правоприлагането.

Прочутият кримигерой Емил Милев – Крокодила е завел 840 дела срещу магистрати и съдебни служители, а всеки ден продължава да засипва институциите с жалби. Това съобщи съдията от Апелативния специализиран съд Галя Георгиева, която е сред потърпевшите.

Тя е категорична, че е недопустимо да се дава право на осъдени престъпници да завеждат дела срещу магистрати заради това, че са ги осъдили. Срещу Крокодила от десетилетия се водят поредица дела за тежки криминални престъпления. Сега пък той води насрещни дела срещу всички работили по казуси свързани с него.

Най-често Крокодила претендира, че магистратите трябва да понесат отговорност за обида и и клевета, които му нанесли докато работят по делата му и събират доказателства. Така един от най-известните магистрални обирджии заведе 840 дела срещу родното правосъдие. Преди месеци Крокодила беше осъден на 17 години и 6 месеца затвор при строг режим за участие в организирана въоръжена престъпна група за отвличания, грабежи и палежи.

Освен с магистралните грабежи в криминалните среди, Крокодила е познат и в магистратските кръгове именно с това, че не пропуска случай да настоява, че правата му са нарушени. Почти няма човек, работил по негово дело, срещу когото да няма жалба. След като съдът образува делото, съответният съдия трябва да си направи отвод, обясни причината за многобройните дела от един и същи подсъдим Галя Георгиева.

Въпреки наличието на функционален имунитет, какъвто имат магистратите, съдът допуска за разглеждане претенциите на Крокодила и в крайна сметка съдебната система се занимава с всяко негово тълкуване на „обида“ и „клевета“. В най-голямата част от случаите адвокатът му се финансира от бюрото по правна помощ. А в последно време Крокодила е представляван от обществен защитник, каквито получават освидетелстваните затворници.