Куршум минал през Алексей Петров и ранил Мирослава Михайлова

Единият от куршумите, с които е улучен Алексей Петров, е минал през тялото му и е ранил вървящата успоредно с него Мирослава Михайлова, пише „Телеграф“.

С другия куршум Петров е уцелен в главата, в областта на окото. Състоянието на жената вече е стабилизирано, съобщиха от „Пирогов“, където бе настанена след стрелбата на Витоша в сряда.

Според първоначалните данни Петров и Михайлова са вървели сами по пътеката, а охраната на бившия съветник в ДАНС е била на метри зад тях.

Точно при изстрела обаче телохранителите не са имали пряка видимост, което допълнително е улеснило наемника. Той е бил с екипировка на байкър, за да не буди подозрение, тъй като този район на Витоша е едно от популярните места за планинско колоездене. Така стрелецът можел да прикрие лицето си, като се дегизира с очила тип маска, боне и шапка или каска, каквито са характерни за маунтин байк.

Знае се, че килърът е успял да се приближи достатъчно близо и да стреля, а след това бързо се е изтеглил. Информацията, че е използвал велосипед за бягството си, не бе официално потвърдена. МВР все още не дава никакви официални подробности по знаковата екзекуция.

Макар и ранена, Мирослава Михайлова е събрала сили и е подала сигнал на 112 около 12,20 часа в сряда. Тя запазила съзнание около половин час и е успяла да даде точно описание на стрелеца.

От прокуратурата потвърдиха за „Телеграф“, че като свидетели се разпитват мъж и жена украински граждани. Те са били на разходка по това време също в района на заслона „Бай Кръстьо“.

По неофициална информация чужденците са видели Михайлова да пълзи по пътеката към павирания път за хижа „Алеко“. Оказали са ѝ помощ, дали са ѝ телефон, за да позвъни на полицията. Думите ѝ към оператора на 112 били: „Убиха Алексей Петров“, след което описала точното местонахождение.

По случая показания са дали и бодигардовете, които обяснили, че Петров предпочитал да се движат на разстояние, за да не слушат разговорите му с треньорката по тенис. Разследващите установяват и каква е била близостта между нея и Петров при стрелбата, за да бъде жената поразена от куршума, излизащ от тялото на бившия командос.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share