Къде изчезна кръвната проба на войника, предизвикал меле в Пловдив?!

Къде изчезна кръвната проба на войника, предизвикал меле в Пловдив?!

Пияният военен, който причини мелето в пловдивския квартал „Тракия“ в четвъртък, е задържан за 24 часа. Кръвната му проба за алкохол обаче остава военна тайна, по думите на разследващите, цитирани от „Трафик“. Военният е управлява форд, който се удря в БМВ, а след това в още два автомобила. Униформеният е тръгнал да бяга,но съсед го настигнал и върнал на местопроизшествието.

Между произшествието и идването на полицията военният служител влиза в скандал с част от хората, като за малко не се е стигнало до саморазправа. Той дори си позволи да предложи подкуп от 1000 лева на очевидците, за да не викат полиция. Войникът бе изпробван с дрегер, който показа 0,96 промила. Веднага след това, виновникът за ПТП-то бе качен в патрул и откаран в болница за кръвни изследвания.

Потърпевшите от катастрофата разказват, че отново са били повикани за обяснения и са научили, че пробата за наличие на алкохол в кръвта на войника била положителна, а промилите били около 1,5. Тази информация обаче не бе потвърдена от Военна прокуратура, тъй като се води разследване и тестовете са част от доказателствения материал, който пък е секретен. Спрямо военния е започнато досъдебно производство. Той ще бъде съден от Военен съд, който ще е произнесе с наказанието.