Кървавата Кристина направи самопризнания, рязала децата с ножове и сатър

Кървавата Кристина направи самопризнания, рязала децата с ножове и сатър

Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина от Сандански за жестоко убийство на двете й деца. Според източници на NOVA майката е направила самопризнания!

С постановление на наблюдаващия прокурор 32-годишната жена е била привлечена в качеството на обвиняем за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца, съобщиха от обвинението в Благоевград.

От къщата, в която тя уби децата си, са иззети веществени доказателства, сред които два ножа и сатър.

Към настоящия момент е извършено освидетелстване, разпитани са множество свидетели, назначени са експертизи.

Според една от версиите, до трагедията се стигнало заради семейни проблеми. Говори се и за домашно насилие. Кристина била завела дело за развод, като заседание щяло да има след броени дни.

Жертвите са деца й на 3 и на 5 години. В Сандански вчера бе обявен ден на траур.

Кристина от Сандански, която закла двете си родни деца, убиец или жертва е? Това се питат хората в цялата страна, след като разбраха нейната история.

Оказа се, че 32-годишната жена е подавала сигнали в полицията за домашно насилие. Тя е разказала, че е жертва на многократни побоища от страна на съпруга си.

За днес в Районния съд в Сандански е било насрочено дело, заведено от бащата Георги срещу Кристина за родителските права. Възможно е това също да е провокирало майката, смятат разследващите.

Кметът на Сандански също каза, че е разбрал от близки за проблеми в семейството. „Следствието ще докаже, но очевидно има някакъв тежък, сериозен семеен проблем, който е довел до това решение на един от двамата родители, ако евентуално са те, натам вървят нещата и наистина трудно може да се опише и с думи, трудно може и да го асимилираме“, заяви Атанас Стоянов.

Психиатрична експертиза ще установи състоянието на родителите преди престъплението. „Със сигурност има някакво психично разстройство, някакъв психичен проблем при жената и е било редно да му се обърне внимание, това е, изпуснат е моментът. До колкото разбрах, тя е открита в ступор след деянието, тоест най-вероятно съзнанието й е било замъглено и тя не е осъзнавала действията си“, коментира психологът д-р Десислава Безинска-Шеинкова.

„Убийството в Сандански най-вероятно е непланирано и е твърде възможно да е акт на отмъщение към бащата“. Това смятат психолози, според които 32-годишната жена е посегнала на децата си след отключено психично заболяване, предава Нова тв. Социалната изолация и стресът се оказват катализатори за насилие сред хората с по-слаба психика, смятат психолози. Това обаче не означава задължително, че страдат от психично заболяване. „Безсилието ражда насилие. Невъзможността ни да се справим с дадена ситуация, ни предизвиква да прекаляваме с реакциите си“, казва Диана Гинова – психолог и психотерапевт.

Убийството на деца е противоречащо на биологичната природа на жените, напомнят експерти. И търсят какво може да се крие зад такова решение. Психолозите не изключват и възможността децата да са били жертви на агресия от страна на бащата. С убийството им, майката ги предпазва от бъдещи страдания.

Каквато и да е истинската причина обаче, решението й не е обмисляно дълго време. „Аз разбрах, че мъжът й я е намерил в съзнание на ступор… надали е осъзнавала какво се случва, или какво върши“, казва психологът.

Възможно е жената да посегне на живота си, след като осъзнае последиците от действията си, смятат експертите.

Преди 11 години трагедия като тази в Сандански се разигра и в гърменското село Осиково. Тогава баща уби по жесток начин двете си деца на 5 и 8 години, след което запали къщата си, а съпругата му едва оцеля след получените изгаряния, но месец по-късно тя почина.