Кървава трагедия на ЖП гарата в Мездра

Кървава трагедия на ЖП гарата в Мездра

Кървав инцидент е станал вчера на жп гарата в Мездра. 50-годишен мъж е бил прегазен от влак и след няколко часа борба за живот умира в болницата във Враца. За нещастния случай в полицията в Мездра в 17.58 часа е получено съобщение, че влак с направление Горна Оряховица – София е блъснал мъж.

Жертвата е с инициали М.Г. и е от Нови Искър, поясняват от областната дирекция на МВР във Враца. Мъжът се намирал легнал между дясната релса и трети перон на гарата, пише „Конкурент“. Извършен е оглед на местопроизшествието и са разпитани свидетелите в района.

Двамата машинисти на влака са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер” 7510, който е отчел 0 промила. М.Г. е транспортиран до центъра за спешна помощ във Враца, с хидорадичен шок, фрактура на ляв крак и таз, с опасност за живота. След като е преместен в реанимацията където въпреки опитите на медиците да го спасят в 23.30 часа е починал.

В полицията в Мездра е образувано досъдебно производство за извършено престъпление срещу двамата машинисти, като е уведомен дежурен прокурор.