Кървави следи заковали биячите на Слави Ангелов

Кървави следи заковали биячите на Слави Ангелов

Кървави следи от обувки са заковали биячите на главния редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов. Те са били открити върху стелките в колата, с която са избягали ултрасите, нападнали журналиста пред дома му в центъра на София на 17 март, разкрива Телеграф.

Близнаците Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев – Боксьора са избягали от местопрестъплението с автомобил, който е заснет от камерите за видеонаблюдение в София.

Тримата са обвинени за участие в престъпен сговор за зверския побой над Слави Ангелов и за държане на наркотици. От доказателствата по делото стана ясно, че ултрасите, които са от фракцията „София-Запад“, са заковани и по открит фас на мястото на побоя и плетена шапка, от които е извлечено тяхно ДНК.

Късно вечерта в четвъртък Апелативният съд с председател съдия Георги Ушев е преценил, че на този етап може да се направи обосновано предположение, че тримата задържани са извършители на престъпленията, за които са обвинени.

Решението се основава освен на експертизи и на показания на свидетели. То е окончателно и не подлежи на обжалване. Сред свидетелите е млада жена, която първа се е отзовала да помага на Слави и е подала сигнала на 112, неин близък, с когото се е возила в колата, както и възрастен мъж, негов съсед.

Жената и приятелят й са обяснили, че са пътували с кола от „Подуяне“ към центъра. Минали са през светофара на моста „Чавдар“ в посока към бул. „Дондуков“, където на ъгъла в кооперацията живее Слави Ангелов.

Свидетели са видели тримата биячи да се отдалечават тичешком и да се качват в лек автомобил, който отговаря на открития по-късно от полицията.

Слави Ангелов е бил целият в кръв, като тя се е стичала към гърлото и ако не били хората да му изправят главата, е можел да се задави и задуши.

Близнаците и Боксьора на този етап отказват да дават обяснения, а и да съдействат на разследването. Крият от кого са били наети и за какви суми. От МВР и прокуратурата имат насоки за поръчителите, но все още събират доказателства.

Преди дни главният прокурор Иван Гешев съобщи, че вероятните поръчители са в чужбина.