Кървав екшън с бухалки и стъклени бутилки между фенове по тъмна доба

Група от 15 души нападна момчета с бухалки и стъклени бутилки в квартал „Здравец“ в Русе. Гласност на случая даде майката на едно от пострадалите момчета. „Цяла нощ плача. Детето ми можеше да не е с мен днес“, споделя пред „Дунав мост“ разтревожената жена.

Тя твърди, че 5-6 човека са нападнали сина ѝ с бухалки и ритници, след излизане от магазин, снощи към 23 часа. Момчето е било напръскано с лютив спрей и ритано в главата. „Където свареха, там ме ритаха“, е споделило момчето пред майка си. „Само видях как един крак ме удря в главата. Много хора бяха върху мен, ритаха ме, удряха ме с дървета“, допълва то. В суматохата някой успява да сигнализира на телефон 112 и на мястото на инцидента пристигат полиция и екип на Спешна помощ, който откарва момчето в болница. „В линейката няколко пъти му спира въздуха. Направиха му скенер на главата и други изследвания“, сподели майката.

Момчето е получило временна загуба на зрението и задух заради лютивия спрей, както и множество синини и натъртвания от ударите. „За радост поне няма нищо счупено“, сподели разтревожената жена. Тя разказва още, че мъж, който си е разхождал кучето, се е притекъл на помощ на битите момчета и също е отнесъл удар с бухалка, но ако не е била неговата намеса може би синът ѝ е щял да бъде ранен фатално. „Мамо, щяха да ме убият“, споделя 19-годишният младеж. „Битите момчета са от квартал „Дружба“, допълва жената. „Заведохме синът ми при съдебен лекар. Цяла нощ изкарахме в районното управление“.

„В Русе се делят на ЦСКА и Левски и затова стават тези неща. Тези от ЦСКА си мислят, че могат да бият наред“, твърди потресената жена. „Това трябва да спре, утре може да пострада друго дете“, апелира жената, която от страх помоли да запазим анонимността ѝ.