Къро четял военни стратегии – бил луд по сигурността си и въоръжен

Митичният крими герой Красимир Каменов-Къро е бил вманиачен по военните стратегии, силно загрижен за сигурността си и подготвен с оръжие. Това разказаха хора от службите, цитирани от „Телеграф“.

Според разследващите покушението в елитното предградие на Кейптаун, Констанция, е било добре планирано.

Последната информация по случая е, че Къро е разстрелян, докато е пътувал в автомобил заедно с гарда си, приятелката си Гергана Кочанова и домашната им прислужница.

Колата е засечена на Т-образно кръстовище на улиците „Париж“ и „Евъргрийн“ около 8,20 часа сутринта. Открита е стрелба, след което автомобилът с жертвите се отклонява и забива в портата на частен имот.

Колата с четирите трупа е влязла в двора на къщата. Всички вътре са били убити, нямало е ранени, сочат първоначалните данни.

По-късно други медии лансираха коренно различна версия. Според нея ъндърграунд героят не е застрелян в автомобил, а килърите са нахлули с такъв в двора му, като са разбили портата. Самият Къро бил овързан с кабел, а жена му, икономката и бодигардът били с белезници на китките. Смята се, че убийствата са били извършени с оръжие със заглушител, тъй като съседите не чули нищо.

Огледът на местопрестъплението продължи и през целия ден в петък. От полицията в ЮАР дават оскъдна информация. Според съседи нападателите са били банда.

Преглеждат се видеозаписи от камерите в района. Самият Къро бил опасал дома си в камери, които също се преглеждат. Крими героят се подсигурявал доста, бил и добре въоръжен, но въпреки това куршумите го застигат.

Екзекуцията става едва два месеца след като прокуратурата повдигна обвинения на Каменов и го обяви за международно издирване. Той беше обвинен задочно в поръчителство на убийството на бившия шеф на криминалната полиция Любомир Иванов-Любо Полицая в „Лозенец“ през март 2022 г. Говори се, че в последно време Къро бил склонен да свидетелства и това вероятно е довело до разстрела му.

„Политиците и магистратите, които воюват отскоро, но когато бяха приятели и не воюваха помежду си, имаха един общ враг – Красимир Каменов-Къро. Точно тези хора дължат обяснение не като приятели, а като врагове как и защо се стигна до убийството“, коментира в петък служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той напомни, че това не е единственият случай на убийство на българин в ЮАР, като такъв случай имало и през 2018 година. Затова МВР ще търси сходни връзки с убийството на Къро и предходното убийство. „Всички служби работят активно и по случая, като протича полицейска операция и срещу представители на криминалния свят, способни да извършат престъпление против личността“, уточни Демерджиев.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share