„Лада“ помете 15-годишно дете на пешеходна пътека

15-годишното момче, което пострада при катастрофата на бул. „Тракия“ в бургаския жк „Славейков“, се е отървало на косъм от смъртта след тежкия инцидент. Очевидци разказаха пред Флагман.бг, че шофьорът, предизвикал ПТП-то – възрастен водач със стара Лада, е карал с видимо превишена скорост по булеварда – от Техномаркет в посока бул. „Янко Комитов“.

Той се е движел в най-лявата лента, където е помел момчето на пешеходната пътека. Тялото на тийнейджъра буквално изхвърчало в насрещното платно, където в този момент минавал автобус на градския транспорт. Истинско чудо е, че возилото е спряло на метър-два пред пострадалия. Момчето е било обляно в кръв и е едва било контактно, разказаха очевидци. Линейката е дошла на място за няколко минути и веднага са го откарали в Шокова зала на УМБАЛ-Бургас.

Водачът, предизвикал катастрофата, е инвалид, в момента той е в колата си, във видимо неадекватно състояние заради шока. Възрастният мъж е изключително изплашен и дори не може да събере сили да даде показания пред полицаите. Кимва само с глава, за да признае вината си и да каже, че съжалява.

Очевидци на катастрофата обаче се питат защо след като е инвалид, се е качил на кола, която очевидно не може да шофира и е карал с певишена скорост. Самият факт, че детето е блъснато в средата на пешеходната пътека, показва, че шофьорът е имал време да реагира, но просто не го е направил. По пътното платно няма следи от спирачен път.