Лекари: 30 дни живяхме в COVID отделение, виждахме децата си само през терасата

Двама хасковски лекари прекараха 30 дни в COVID отделението, в което се грижат за пациентите си. През това време виждали децата си само през терасата на болницата.

Доктор Димитров и доктор Вълев прекарали един месец в денонощни грижи за болните. За да не заразят колегите си, интензивните лекари работят напълно сами, без помощ от медицински сестри и санитари, разказват те пред Нова телевизия.

В началото на април в лечебното заведение постъпва първия болен. Починал след 4 денонощия лечение. Бил на 58 години, с диабет и затлъстяване. Втората битка на лекарите е за живота на българка, завърнала се от Нидерландия.

36-годишната жена е приета в отделението в критично състояние. Същият ден е била интубирана. Работила във фабрика за рози и поне една седмица в Холандия е имала сериозни здравословни проблеми, които са я накарали да се завърне в България. И тази пациентка имала придружаващи заболявания- диабет, затлъстяване и съмнение за хипертония.

В продължение на месец докторите полагали денонощни грижи за болната жена, без да прекрачат прага на отделението. След месец изолация те предават пациентката с коронавурс в ръцете на техни колеги. Жената все още е в тежко състояние и все още е на механична вентилация.