Летовник донесе коронавируса в къмпинг „Градина“

На „Кайт къмпинг Градина“ е регистриран първият случай на заразен с коронавирус на къмпинг у нас. Една от стотиците каравани там е на 41-годишен софиянец. Преди 48 часа мъжът е хоспитализиран с диагноза двустранна бронхопневмония. Снощи той е бил преведен в реанимация, а вирусът е потвърден и с PCR тест.

Според здравните власти мъжът е пристигнал на морето, след като вече е имал признаци на заразата. Дошъл на море, за да укрепне здравословно. Преди няколко дни мъжът пристигнал на къмпинг „Кайт къмпинг Градина“, където била караваната му. „Почувствал се е зле още в София и е решил, че слънцето и морският въздух ще му повлияят добре и ще се възстанови”, каза пред Нова тв д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Състоянието му обаче се влошило и негов съсед по каравана го транспортирал до бургаската болница. „Няма придружаващи заболявания. С двустранна бронхопневмония е. От снощи е приведен в реанимация, тъй като състоянието му се е влошило”, посочи още Паздеров.

Служители на къмпинга днес отказаха да дадат подробности и до последно отричаха, че имат такъв случай. „Не знам, нещо му беше лошо на човека”, каза Ивайло, който е служител на къмпинга. Запитан дали е извършвана някаква дезинфекция от страна на здравни власти, той отговори: „Ако при колегата са идвали – да, но официално мисля, че трябва да дойдат”.

„В същия ден, когато е установен единственият контактен – неговият приятел, е направено предписание на собственика да се извърши дезинфекция около тази каравана, около другата каравана и на целия къмпинг”, заяви д-р Георги Паздеров.

Мъжът, който е транспортирал болния до Бургас, е поставен под 14-дневна карантина в собствената си каравана.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share