Лондончани повалили с тояги и пожарогасители джихадиста

Лондончани повалили с тояги и пожарогасители джихадиста

Двама невинни граждани, случайни минувачи са били убити от терориста с ножа, който кла хора като като обезумял на Лондонския мост в британската столица, съобщават британските медии. По последни данни, броят на ранените е най-малко 12 души. Някои от тях са пострадали по време на настъпилата всеобща паника.

Въоръжени полицаи са застреляли нападателя, който е носил фалшива шахидска жилетка, след като успя да нарани с ножа си най-малко петима души. Инцидентът стана малко след 14:00 часа, две години и половина след ужасяващата атака на Лондонския мост, при който трима джихадисти убиха осем души и раниха 48.

С началото на атаката на въоръжения мъж стотици случайни минувачи са гледали първо с ужас, а след това панически са започнали да се сражават за живота си.

Свидетели описват сцената като чиста паника, но и спонтанна съпротива. „Сън“ отбелязва, че жестокото нападение е пробудило невиждана ярост и гняв сред обикновените хора на моста и те са се нахвърлили с тояги и пожарогасители върху джихадиста. На видео, разпространено в мрежата, се вижда, че поне четирима души се борят с нападателя, преди да се намесят полицаите.

След това полицаите казват на хората да се отдръпнат от заподозрения, след което те издърпват и последния очевидец в безопасност и откриват огън. Единият от очевидците държи нож, за който се смята, че е бил отнет от нападателя. Заподозряният лежи на земята, но все още мърда в момента, в който полицаите се отдръпват от него, очевидно, боейки се, че те все още са в опасност от евентуален взрив на експлозиви.