Луд с нож тормози хората в столичния квартал „Дървеница“

Луд с нож тормози хората в столичния квартал „Дървеница“

Мъж тормози хората в столичния квартал „Дървеница“. Съседите му твърдят, че той ги преследва и заплашва с нож. Беше нападнал и бременна жена. Оказва се, че проблемът с този човек не е решен вече една година, предаде Нова телевизия.

Жители се оплакват, че той трупа опасни отпадъци и заплашва деца.Децата от близкото училище също са сред потърпевшите. Има и снимки, на които се вижда как мъжът спи навън, под покрива на кооперацията си.

„Въртим се в един параграф 22. Първо мъжът не беше освидетелстван. Вече той е с диагноза психично разстройство – първа фаза на шизофрения. Мъжът обаче не се лекува. Той е на амбулаторно лечение, на което според неговия лекар, не ходи. Осведомена е и прокуратурата, но от там не се взимат мерки”, казва една от съседките в квартала – Златка Керемедчиева. По думите й в случая няма имотен спор, а мъжът продължава да живее сам.

„Последното нападение над мен е от 12 март. Нападна ме с чадър и ме удря. Всички казват, че роднините му трябва да вземат решение, но те не го правят”, разказа още тя.„Той събира боклуци и трупа където реши – по тротоара, около входа на близкото училище. Беше организирал есента изложба от пластмасови туби. Нашият районен кмет казва, че единственото, което можем да правим е да чистим след него. Човекът има нужда от грижа и лечение”, разказа друга съседка.