Майката на бебето, изхвърлено живо в язовир, излезе с 3-годишна условна присъда

Майката на бебето, което бе хвърлено във Водното огледало в Кърджали, излезе с условна присъда от съда в Кърджали. 28-годишната Джеврие Христова получи 16 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване обаче бе отложено с изпитателен срок от 3 години, пише 24rodopi.com. Майката на изхвърленото във водите на река Арда новородено, бе обвинена в извършване на убийство по член 120 от Наказателния кодекс. ДНК експертизите пък доказаха, че именно 28-годишната Джеврие е майка на умъртвеното дете.

Припомняме, че зверското престъпление разтърси областния родопски град през декември м.г. Джеврие бе задържана след като в коритото на Водното огледало бе открит трупа на новороденото й дете. Раждането било извършено на 18 декември, буквално на броени метри от реката. Според разследващите, жената е изхвърлила веднага след това бебето във водите на реката, в района на пасарелката.

Тялото било поставено в найлонова торба. Преди това жената закупила ръкавици и сама родила в района. На следващия ден пък потърсила медицинска помощ след като състоянието й се усложнило. Именно тогава медиците сигнализирали органите на реда.

Водното огледало бе източено, а след часове наред издирване тялото на новороденото бе открито близо километър по-надолу по течението. Както вече писахме, това е било седмо раждане за 28-годишната. До последно тя криела бременността си, поради факта, че мъжът й бил в затвора и това ще породи съмнение относно бащинството. Според запознати пък, жената била бременна от друг, близък на семейството мъж.

Тя казвала на роднините си, че имала тумор в стомаха. Две от оцелелите деца на 28-годишната са дадени за отглеждане в приемно семейство, за другите три пък грижи полагала свекърва й.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share