Майката на детето, за което има съмнения, че е насилвано в ясла: Гледаше втрещено и ревеше

Обвиненията не са към цялата ясла, а към определен човек, който не си е свършил работата. Това каза пред камерата на БТВ Маргарита Стоянова, майка на 2-годишното дете, за което се води разследване за насилие в детска ясла в Ловеч.

„На първия ден детето бе щастливо и искаше пак да отиде на ясла. На втория ден обаче, когато я взех, нещата вече се промениха и тя плачеше. В яслата ми казаха, че това е нормално и децата така реагират. След като си търгнахме дъщеря ми бе разстроена, плачеше, не беше контактна, не искаше да си играе. Гледаше втрещено и ревеше. Не искаше да влиза в банята, но когато най-накрая я съблякох – видях синина.

Отидохме при съдебен лекар, който установи, че синината е от насилие, стискане с пръсти и удар с тъп предмет, а не от падане или удар от игра. До този момент не съм обвинявала абсолютно никой. Мислих, че детето преживява стрес от промяната в режима. Като видях данните от съдебния лекар, отидох в детската ясла и исках да говоря с някоя от лелките, но разговарях само с директорката, която ми обясни, че ще проведе вътрешно разследване и ще установи какво се е случило, но засега такова няма нещо. Пак ще повторя, че обвиненията не са към целия персонал на яслата“, каза още майката.

По телефона се включи и Магдалена Баева, директор на детската ясла, която разказа своята версия за случката. „При нас работят специалисти, при които е недопустимо да се случи насилие. Никога не е имало насилие. Това дете е идвало два дни на ясла. Обяснението за следи от нокти по детето е несериозно. Такива кръвонасядания могат да се случат навсякъде.

Разпитала съм всички служители и те са ми предоставили писмени обяснения. Никой от персонала не е видял по това дете да има синини и травми. За два дни детето бе абсолютно спокойно. Пращах снимки на майката, за да е спокойна. Детето се разплака, когато видя майка си. Това е нормално. На тази вързаст децата така изразяват емоциите си“, разкри Баева.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share