Македонецът Игор се напи и отново подкара ТИР-a

50-годишен македонски гражданин Игор П., хванат на два пъти да управлява товарен автомобил след употреба на алкохол, получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, с режим на изтърпяване “общ“ и „глоба“ в размер на 500 лв. Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров го призна за виновен в това, че на 09.11.2016 година, на ГКПП- Гюешево, на трасе „влизащи МПС в Република България“, е управлявал товарен автомобил, влекач, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно с 0,62 промила.

Игор П. е осъждан за същото престъпление, с влязла в сила присъда от 16.08.2016 г. В този случай става дума за престъпление, за което съдът му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и „глоба“ в размер на 500 лв.

Македонският гражданин има условна присъда за същото престъпление и по описа на Районен съд- Благоевград. Съдът в Кюстендил му налага най- тежкото от постановените наказания, а именно- „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, като постановява ефективното му изтърпяване при режим „общ“ и наказание „глоба“ в размер на 500 лв. Присъдата подлежи на жалба и/ или протест пред Окръжен съд- Кюстендил в 15-дневен срок.