Малката Вики от Перник оставена да агонизира с 40 градуса температура

Малката Вики от Перник оставена да агонизира с 40 градуса температура

Побоят и ударите в стомаха и гръдния кош не са първото зверство на 32-годишната Катя Никифорова към дъщеричката й Виктория. Момиченцето е оставено в началото на юни месец да агонизира с 39,9 градуса температура, става ясно от публикации на майка й в социалните мрежи.

Религиозна фанатичка, Катя Никифорова от Перник вярва, че лекарства на 3-годишната Вики не са нужни и молитвите към Йешуа, както тя зове Бог, са достатъчни, пише „България Днес“. И снима последователно нарастващата опасно температура на дъщеря си, която е оставена да агонизира с дни. За да докаже, че с молитви се спасява животът на детето, Катя публикува видео, в което ръга буквално полумъртвото момиченце с термометъра.

Сагата с фанатизираната майка предизвика взрив от възмущение в социалните мрежи, след като изтече клип, в който Катя удря дъщеря си неколкократно. Причината – да привлече вниманието на бащата на детето, виетнамец, който „не обича нито мен, нито теб“, казва нестабилната родителка.

Детето е полуголо и пищи ужасено, но въпреки юмруците и плесниците отива с писък и целува ръката на майка си, молещо за милост. Напразно. Катя зашлевява момиченцето през лицето. Социалните служби и полицията веднага отиват пред блока на жената в Перник, след като част от перничани се заканват със саморазправа. Катя сама разкрива адреса си, тъй като „от човеци страх нямам“.

Полицията е арестувала агресивната майка за 72 часа, а дъщеричката й е настанена в център за защитени деца. Бащата също е арестуван, обявиха от МВР, тъй като майката неколкократно му е изпращала подобни клипове, за да привлече вниманието му, но той не е сезирал институциите.

„Имам и друга дъщеря, но тя не е при мен, защото бях слуга на сатан (дявола – б.а.)“, признава Катя на последователите си. Не е ясно каква е съдбата на другото момиченце, но Вики ще бъде дадена на роднини, ако бъдат открити такива, обяви Румяна Герова, началник на отдела „Закрила на детето“. Вече са установени действително сестра, баба и дядо на битото момиче.

„Майката е искала да предизвика вниманието на бащата, тъй като той не се грижел достатъчно за тях. Видимо майката изглежда психически добре“, разясни още Герова. В момента се издирват роднини на Вики, но ако не се открият, детето ще се настани в приемно семейство, обяви и социалният министър Деница Сачева.