Маскиран обра банка на бул. „Мадрид” в София

Обир на банка е извършен посред бял ден в София около 10 часа сутринта. Маскиран мъж влязъл в клон на Банка ДСК на бул. „Мадрид”, заплашил служителите и взел пари. Към момента няма данни за пострадали.

Към момента не е ясно каква сума е открадната. На място веднага са насочени екипи на столичната полиция, извършва се оглед.

По случая е образувано досъдебно производство, а предприетите издирвателни и оперативни действия продължават под надзора на прокуратурата.

„Преди обед към 10:30 – 11 часа видях от прозореца на дома ми маскиран мъж, който бе застанал близо до колата ми. Предположих, че иска да открадне автомобила, затова бързо реших да сляза долу. Отгоре още видях, че държи метална тръба. Когато погледнах по от близо установих, че това е пистолет.

Поколебах се дали да изляза, през това време маскираният ме видя през стъклената врата и зави зад ъгъла. Все пак реших да го проследя и тръгнах след него, но беше изчезнал от погледа ми. Под жилищната сграда има офиси и в един от тях има банка.

Когато наближих, чух писъци от банката и тогава разбрах, че той е влязъл там. Нещата се развиха много бързо и видях как нападателят излиза от банката и започна да тича. Бързо се скри от очите ми. Полицията дойде незабавно, но той беше избягал“, разказва очевидец пред онлайн издание.

Днес много възрастни хора теглят парите си от пенсиите и вероятно затова той е избрал именно този ден. Това престъпление много прилича на неразкрития обир от преди време в ж.к. Сухата река.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share