Масовият убиец в болница в Чехия отмъщавал за починалото му дете там

Заподозряният за стрелбата в чешката болница в Острава е убил шестима, след като детето му е починало в лечебното заведение, съобщават световните медии. Шестима души са загинали, а други двама са тежко ранени.

По-рано днес полицията съобщи, че заподозряният се е самоубил преди да бъде задържан. Служителите на реда отбелязват, че той е опитвал да се скрие в колата си „Рено Лагуна“, но после решил да сложи край на живота си. Мерките за сигурност в Чехия бяха засилени след стрелбата.

Засилена е охраната на летища, железопътни гари, автогари, болници, училища, детски градини, търговски центрове, стадиони, театри и кина. Увеличено е полицейското присъствие и на други обществени места. Министър-председателят на Чехия Андрей Бабиш нарече станалото „огромна трагедия“. „Това е нещо необичайно за нашата страна“, добави той.

„Нападателят е стрелял от упор, целейки се в главата и врата“, каза Бабиш. „Това е катастрофа, не разбирам изобщо мотива на този млад мъж“, допълни премиерът. Президентът Милош Земан изказа съболезнования на семействата на жертвите. „С вас съм, с цялото си сърце, мисля за вас в този трагичен момент“, каза той, цитиран от негов говорител.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share