Машина в месарски магазин в Гърция погълна чистачка

50-годишна чистачка е починала, докато почиства машини в месарски магазин, а дъщеря й, която присъствала на трагичния инцидент е хоспитализирана в болница Месолонги с нервен срив.

Инцидентът е станал след като косата на жена се заплела в месомелачка при чистене и буквално погълнала жената.

Дъщерята, която помагала на майка си, била на входа на магазина и като чула писъци, хукнала да види какво се е случило. Изправена пред ужасна гледка и без да може да помогне, тя избяга навън и започна да вика за помощ. Случайни минувачи веднага уведомили властите, а на място пристигнала полиция, Спешна помощ и пожарна. След два часа операцията по изваждането на пострадалата от производствения механизъм приключила изключително трудно.

Всичко се случило пред очите на момичето, което уведомило съседите. Линейка я откарала момичето в болница с нервен шок, пише newsbg.eu.

Смъртта на 50-годишната жена е настъпила в петък вечерта, 29/09, в месарница, където тя е отишла да чисти, за да изкарва прехраната си, след като се е преместила в Гърция от Албания преди две години с двете си деца след раздяла от съпруга си.

Предварителното разследване се извършва от полицейския участък в Месолонги. Задържан в рамките на разследването на трагичния инцидент е собственика на месарница който според полицията е обвинен в производствена злополука, довела до смърт по непредпазливост.

„Всички машини в нашия магазин имат предпазни ключове и винаги ги включваме, когато приключим работа . Обикновено използваме този механизъм само два пъти седмично. Предпазителят беше свален, но изглежда, че жената го е вдигнало, за да го обърне на другата страна, за да не влезе ръката й вътре. И очевидно случайно е натиснала бутона, предизвикал трагичния инцидент“, разказа бащата на собственик на месарница в Месолонги.