Машора излиза от ареста! Посрещнаха го с бурни овации

Машора излиза от ареста! Посрещнаха го с бурни овации

Магистратите пуснаха Машора под домашен арест и го освободиха от ареста. Всички събрали се близки, приятели, роднини и колеги на Тошко Тодоров посрещнаха решението с аплодисменти и бурни възгласи. „Невинен“, викаха всички, окуражавайки Машора.

„Машор, пуснал съм скарата“, подвикнаха приятелите му. Тошко Тодоров ще бъде под домашен арест в дома му в Столетово.

Приятели и колеги на Тошко Тодоров – Машора обявиха, че няма да допуснат той да бъде екстрадиран в Гърция. Днес десетки се събраха на протест пред Съдебната палата, за да искат 64-годишния мъж от Столетово да бъде пуснат от ареста. Магистратите от Апелативния съд промениха мярката за неотклонение на Машора от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Представителят на държавното обвинение, както и адвокатът на 64-годишния поискаха по-лека мярка, а съдебният състав уважи искането, пише „Марица“.

Така Тодоров ще може да се прибере вкъщи. На 28 октомври обаче го очаква следващо изпитание. Тогава в Окръжния съд ще се гледа искането за екстрадиция във връзка със случая с трафик на бежанци. Делото бе отложено, заради неясноти и се очаква в края на месеца магистратите да се произнесат по искането, свързано с европейската заповед за арест на Машора.

„Това е един голям абсурд, едно голямо недоразумение. Ако трябва ще правим жива верига, но няма да допуснем Тошко да бъде предаден на гръцките власти. Не може така да се постъпва с невинен човек. Машора е невинен“, коментираха събралите се в подкрепа на мъжа от Столетово.