Менте полицай се размина с 2 години условна

64-годишен мъж, изправен пред Темида за съучастие в телефонни измами спрямо пенсионерка от Стара Загора през март м.г.се размина с престоя зад решетките, след като призна събраните в хода на досъдебното производство факти и доказателство и по този начин си осигури редукция с 1/3 от присъдата.

Безработният и вече осъждан за аналогично престъпление Георги Л. се представял за „инспектор Стоян Георгиев“ в разговор по мобилния телефон с 66-годишната В.Г. като на два пъти в рамките само на час и половина на 13 март успял да я убеди да остави на различни места пари, накити , включително венчалната халка на съпруга си и валута на обща стойност 9 779,90 лв. Сумата уж била необходима за осъществяването на суперсекретна акция по залавянето на опасни престъпници.

Жената била поставена под изключително напрежение, през цялото време тя била убедена, че ако не изпълни разпорежданията на „инспектора“ ще и се случат страшни неща , включително да бъде подпалено жилището й. Първият „транш“ от плячката била оставена под тротоарна плочка в близост до МОЛ Стара Загора, след което В.Г. била убедена да вземе такси, да се прибере в апартамента си и от там да вземе още 2500 евро, които оставила под камък в съседство с автогарата.

Георги Л. вече има една 2-годишна условна присъда за две измами на територията на община Петрич отново през март 2028 г, когато по сходен начин убедил две жени на по 73 и 76 години да хвърлят през терасите на жилищата си близо 15 000 лв.

Наложеното от старозагорските съдии наказание е групирано с присъдата от Петрич,в крайна сметка рецидивистът е пуснат на свобода като изпълнението е отложено за 4 години.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share