Менте ясновидци и ходжи „развалят” черни магии срещу хиляди левове на наивници

Мними ясновидци трупат лесни пари на гърба на измамени хора. Членовете на цяла фамилия от Игнатиево се представят за ходжи, които уж развалят магии за смърт. Тази „услуга” струва хиляди левове. След разследване на Нова телевизия някои от членовете на фамилията бяха арестувани.

Георги Демиров, който се представя за ходжа Адем и разваля магии. Десет дни преди това по обява в интернет разследващ екип на Нова търси „помощ” от Венцислав Станчев, представящ се за Ходжа Джелял – син на Демиров. По телефона той уверява, че може да му се има доверие. „Мъжът ми, с който сме заедно от 10 години, ми изневерява. Проблемът е, че всичко ми е свързано с него. Не можехме да си имаме деца и решихме да си осиновим. Пробвали сме какво ли не. Обаче преди месец разбрах, че си има любовница и нещата тръгнаха на зле”, разказват журналистите на измамника. Мнимият ходжа иска имената на двойката. Историята и хората са измислени. Само че не така смята Ходжа Джелял.

„Сега отворих Корана. Видях, че нещата при тебе са много сериозни. Въртиш се в един омагьосан кръг. Правиш една крачка напред и четири назад. Ако искаш да премахнем любовницата, можем да я направим да пълзи, да е на легло”, обяснява ходжата.

Предлага да поръча билки от Турция за защита, помощ и за да може измислената героиня да има деца. Срещу сумата от 100 лв. Парите са му изпратени по куриерска фирма, като преди това той е продиктувал данните на секретарката си. Мъжът, който се представя за ходжа Джелял, всъщност е младеж на 18 години. А секретарката е негова майка. Семейството взима парите. Офисът им се намира в град Игнатиево. Оказва се, че „секретарката” Станка Василева също по професия е ходжа. Тя се представя за Назние Ходжа.

Екипът на Нова звъни и на нея. Обяснява й, че героинята им чува шумове в стаята си и се случват странни неща. Назние Ходжа е категорична, че става въпрос за вързан късмет и ни трябва пречистване. Договарят се да бъдат направени ритуали за 150 лв. Те вероятно са същите като тези на ходжа Джелял. Но това не е всичко. В следващите дни той звъни по няколко пъти на ден с нови предложения за решение на проблемите. Предлага нова, много добра билка за забременяване на цената от 300 лв. Парите отново се пращат по куриер, а те изпращат пратката. Ходжата дава и нови инструкции какво трябва да бъде направено. Нужни са три яйца и буркан, за да се направи ритуала. Обяснява и какво трябва да бъде изречено, за да се махне злото.

Бурканът се изпраща по куриер в Силистра. Ходжата трябва да види какво се е образувало в него, но има условие: „Миличка, нали, каквото правим, само ние двамата с теб трябва да знаем. Не трябва да казваш на никого. Искам да ми имаш доверие“, каза ходжата. И така на доверие, „пострадалата” разбира, че е обречена.

„Миличка, все още работя, много са ти зле нещата, много е страшно.Ти знаеш ли, че имаш черна смъртоносна магия? Веднага трябва да се премахне. Трябва да отида още тази нощ до Турция и да взема кръв от прилеп и розово масло, за да се справим. Ще трябват обаче 4000 лв.”, плаши ходжата. Отговарят му, че могат да му изпратят 500 лв. за разходите по пътуването, а останалото – когато развали магията.

Той уверява, че веднага ще говори с мюфтията – ходжа Адем. И така е изпратена поредната сума, с която да бъде осигурено приятното пътуване на Адем. Разговорите с ходжата продължават с цел намирането на къща, където да се извършат ритуалите по развалянето на магията. Съвместно с полицията в Пазарджик и Пловдив подходящото място в района е открито. „Ако можеш да дойдеш в неделя, за мен е най-удобно. Имай ми доверие. Ще видиш какъв човек съм. Ще ти покажа и документите. Работя 24 години в мюфтийството”, уверява Адем.

В уречения ден и час ходжа Адем пристига. Освен полицаи, в къщата има и много камери. Легитимира се с лична карта и карта, която твърди, че е издадена от мюфтийството. През цялото време ходжа Адем прави консултация по телефона, но така и не става ясно с кого говори. Ритуалът за премахване на магията е изпълнен. Ходжата изпраща екипа на Нова Тв за вода.

През това време използва момента и заравя „магията”, която след малко уж ще открие в саксията. Когато героинята се връща, той й обяснява, че нещата са много страшни и положението е сериозно. Тя от своя страна му дава белязани пари. След като те вече са в ръцете на ходжа Адем, екипът дава сигнала, за който се е разбрал предварително с разследващите. В този момент полицията арестува измамника.

Мария Зарова е една от измамените жени. „Стопих се, вдигнах кръвно 200 на 140. Дадох всичките си спестявания. Направо се побърках”, разказа тя. Със съдействието на Главна прокуратура на Георги Демиров, представящ се за ходжа Адем, му бяха повдигнати обвинения за този и за нашия случаи. Само че Районният съд в Пещера го пусна под гаранция. Магистратите сметнаха, че няма да се укрие или да извърши друго престъпление. Нищо, че на призовките по случая с Мария Зарова не се е явил.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share