Министър пита защо Андреа е била сама в къщата

Министър пита защо Андреа е била сама в къщата

Доклад с обяснения защо 18-годишната убита Андреа е била сама във фаталната нощ е поиска социалният министър Деница Сачева. Това съобщи тя пред медиите в МС.

„Но не бих искала отново да говорим и да търсим вина някъде, защото, се съгласете, че социалните работници не могат да знаят във всеки един момент кой български гражданин напуска страната и оставя своите деца. Кампанията за демонизиране на работата на социалните работници понякога ги кара да се притесняват да извършват служебните си задължения. Всичко, което прекрачва определени граници, рано или късно започва да бъде във вреда на обществото и обществените интереси“, обоснова искането си Сачева, цитирана от dnes.bg.

Бащата на момичето е на гурбет в чужбина, стана ясно веднага след престъплението. Майката на ученичката била в друг град, затова се налагало Андреа да спи при чичо си. Във фаталната нощ тя се прибрала сама в дома си, защото у чичо й имало шумен купон и не можела да спи.

Светнатият прозорец в стаята й привлича вниманието на местния наркоман и криминален герой Аксел на 17 години. Той пребива момичето от бой с метална пръчка, изнасилва я и наръгва смъртоносно с кухненски нож във врата. След това краде портмонето й и си купува с парите на жертвата вещи.

След като Андреа е пълнолетна, не е ясно какво ще докаже доклада, коментираха в социалните мрежи изказването на ресорния министър.