Мистериозна смърт на млад българин в Брюксел

Русенката Елка Дочева съобщи във Фейсбук, че синът й – Искрен Йорданов, който живеел в Германия, е починал по неясни причини в Брюксел преди няколко дни, а от Външно министерство и посолствата ни в двете държави не дават на семейството никаква информация, пише dnes.bg.

Майката се оплака, че дори не знае къде е тялото на 36-годишния й син. Жената публикува и документ от МВР, който разкрива мистериозен факт, за който също няма обяснение – в случая е замесена и дипломатическата мисия на Китай.

Ето какво разказа Дочева в социалната мрежа:

„Здравейте, скъпи приятели, познати и непознати.

Синът ми Искрен Йорданов е починал на 17.09.2019 в Брюксел по неизяснени към момента причини. Потърсиха ни от полицията, единствено с информация, че е починал. От тогава започна нашето ходене по мъките, свързахме се с Министерство на външните работи, Консулствата и Посолствата ни в Брюксел и Германия и от никъде не получаваме никаква информация, нито съдействие. Не знаем какво се е случило, кога се е случило и къде се намира тялото на Искрен в момента.

Умолявам Ви добри хора, споделяйте и дайте гласност на този случай, моля Ви да успеем да разберем причините за смъртта детенцето ми! Семейството му сме съсипани от мъка и безпомощни!

За да няма недоразумения. Искрен Йорданов е роден на 29.03.1983 г. в гр. Русе, живее и работи в Германия. Заминал е на 13.09.2019 г. в Брюксел при приятелка, Екатерина Георгиева. На 15.09. тя казва, че го е оставила на северната автогара в Брюксел до хотел на пакистанци и от тогава нямаме връзка с него. Телефона му е изключен. На 20.09.2019 г. ни потърсиха от районното управление в Чародейка (квартал в Русе – б.р.), за да ни съобщят, че е починал и няма никаква друга информация“.

Ето го и документът от МВР, който касае оглед на трупа на мъжа в посолството на Китай. Каква е причината Искрен да е там, няма никакво обяснение.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share