Мистерията около крупния обир на месарски бос в Кърджали става все по-голяма

Мистерията около крупния обир на месарски бос в Кърджали става все по-голяма

Нито един от топ бандитите, забъркани в крупни взломни кражби в последните години, не е бил на територията на област Кърджали в деня на големия обир в базата на месарски бос. Това е установено от разследващите, пише 24rodopi.com.

Всички криминални типове били проверени и един по един доказали, че не са свързани с големия обир в града край Арда. По-късно бяха задържани известният касоразбивач Христо Х.-Муната, на 50 години, и партньорът му Драгомир К., на 47 години, след като успели да откраднат злато и скъпи часовници от жилище в Кърджали. Муната, който има 18 присъди зад гърба си, не е съпричастен към обира на месарския бос, установяват разследващите.

„Или парите са откраднати от гастрольор, който е много добър в занаята, „добряк“-обирджия, или месарят-милионер е жертва на близки хора. Да влезеш в спалнята на богат човек и да отвориш касата, това без помощ отвътре няма как да се случи. Невидим за камери, неуловим от страшни кучета“, коментира пред 24rodopi.com бивш криминалист.

Припомняме, че огромна сума пари бяха задигнати на 31 декември 2020 година от къщата на кърджалийски бизнесмен, докато той празнувал с приятели. Компанията била в помещение с барбекю в двора, когато неизвестни до този момент успяват, около 20 часа на новогодишната нощ, да се промъкнат и задигнат пари и злато от сейф.

Къщата е в близост до цеха на бизнесмена, снабден с видеонаблюдение, охрана от огромни кучета.

Към момента все още няма заподозрян за деянието.

18 месеца след един от най-дръзките обири в Родопите, производството е спряно, а материалите са изпратени от прокуратурата към полицията за установяване на извършител.