Мистерията с Палчо Техниката се заплита, страшна версия за изчезването му

Цял месец мина от изчезването на 66-годишния Павлин Найденов в Чипровския Балкан, твърди bulnews.bg.

От мъжа няма и следа. В момента полицията не го издирва заради снега и мъглата в планината, обясниха от пресцентъра на МВР в Монтана.

След изчезването на чипровчанина, известен също като Палчо Техниката, дронове и хеликоптери облитаха района, където се предполага, че е брал къпини. Негови близки и приятели извършват паралелно издирване, но все още не са попаднали на горещи следи.

На 6 ноември издирваният мъж бил излязъл в планината с белия си джип „Сузуки”. Към 18 часа се обадил на сина си, който живее в чужбина, и му казал, че е заседнал в тресавище. След това близките му загубили връзка с него.

Веднага е организирана мащабна акция за издирването на Палчо Техниката, в която са се включили специализирани екипи и горски служители. След продължително търсене в тресавище бе намерен джипът му, който е бил заключен. В него е имало имало радиостанция, сигнални ракети и всичко необходимо за реакция при екстремна ситуация. По-късно е видяна и шубата на мъжа.

Според спасители чипровчанинът се загубил в местността Деяница, която е опасна.

Палчо Техниката познава Балкана перфектно. Той е човекът прокарвал всички просеки и пътища през планината, за да се сваля дървен материал от високите сечища.