Мистерия! Трупът на богатата лекарка, „дарила“ 4 апартамента имотната мафия, изведнъж изчезнал?

Мистерия обви смъртта на богатата лекарка Нанка Калчева, чиито четири апартамента в София са били прехвърлени на жители на квартал Факултета дни преди душата й да отлети от този свят. Разследващите се опитват да установят дали е случайно падането, след което жената почива, а в същото време се оказва, че няма дори данни дали и къде е погребана.

Според нотариалните актове, новите собственици са се явили в кантората на нотариус Надежда Димова с пълномощно, с пръстов отпечатък от починалата жена. Адвокатката на единият от наследниците на Нанка Калчева – Александър Въжаров обаче каза, че за да има пръстов отпечатък, лицето трябва да е неграмотно или недъгаво, а в документите никъде не е описана причината лекарката да не се разпише пред нотариуса.

„Част от имотите ги възбранихме. Невинен човек може обаче да купи другите два апартамента и да пострада“, предупреди адвокат Светла Костенска (на снимката).

„Предявили сме претенции, за да се установи дали този пръстов отпечатък е на г-жа Калчева. Моя доверител ме помоли да установим къде е погребана тя, за да й отдаде почит. Няма обаче никакви данни за лицето. Няма как да е погребана, а да липсват данни за погребалното място“, обясни юристът.

„Не знаем и кой е доктора, удостоверил нейната смърт. Установихме къде има банкови сметки и вече са стопирани. Не могат да се теглят с пълномощно. Таня Енева и моят доверител са законните наследници“, каза още адвокат Светла Костенска.