Мистерия: 15-годишният Георги се самоуби в Манчестър след престой в наша болница

Спомени от престой в българска болница подтикнаха 15-годишен български младеж да се самоубие в училището си в Манчестър. Георги избрал да сложи край на живота си, като скочи от покрива на училището си. Той направил това, докато говори по телефона с най-добрия си приятел. Млако преди това подарил кутия с бонбони на приятелката си и казал „Обичай родителите си, прегръщай ги, докато можеш“, пише dailystar.co.uk.

Историята се разплита, след като съдът започна да заседава по делото за самоубийството на младия българин, разказва BG VOICE.

Георги е бил на почивка в България, където се разболял. Настанили го в отделение с тежко болни и умиращи деца. Родителите му пък можели да го виждат само за 30 минути на ден.

Момчето се излекувало, но травмата от спомена за умиращите му връстници го измъчвала. Девет години по-късно паник атаките и спомените от изживяното не го напускали.

Така се стигнало до фаталното решение – Георги се качил на покрива на училището си в Северен Мур, обадило се на най-близкия си приятел и след около 20-минутен разговор, скочило.

По време на делото стана ясно, че момчето е споменавало, че иска да се самоубие. Обичали го единствено майка му и баща му. Не можел да забрави и децата в българската болница.

Георги тайно пиел и големи количества парацетамол, когато бил сам вкъщи. Въпреки, че вече бил тийнейджър той лягал в леглото на родителите си, когато го спохождала поредната паник атака.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share