Мис България Венцислава Тафкова: Забиха ми макетно ножче и…

Мис България Венцислава Тафкова: Забиха ми макетно ножче и…

Мис България 2020 Венцислава Тафкова призна неочаквано, че е ставала жертва на насилие с макетно ножче. Повод да разкрие един от най-лошите си спомени е актуалният случай с жестоко обезобразената 18-годишна Дебора Михайлова.

Случаят с Дебора отключи редица признания и хвърли истинска бомба в държавата и обществеността. Случилото се с Венцислава Тафкова пък е от периода, в който е била още тийнейджърка.

„Бях едва на 13 години, когато ми забиха макетно ножче в ръката и се разминах на половин милиметър от това да не мога да движа ръката си цял живот. И знаете ли какво изпитваш в този момент? Срам! Дълги години ме беше срам от този белег, който редовно се мъчих да прикривам“, разкри моделката на стори в Инстаграм профила си.

От поста на миската не става ясно кой ѝ е причинил това, но е видно, че тя открито изразява своята позиция, за жалост и личен пример, по темата за насилието над жени и деца.

„Каниха ме като гост в тв предавания, където постоянно се опитвах да прокарам моята кауза, но бързо бях прекъсвана с „по-интересни“ въпроси за корекциите, които нямам! Докато не започнем да даваме гласност на проблемите, които крием от СРАМ, ще се молим да не се случват такива издевателства над близките ни“, споделя още гневната Тафкова. И подчертава, че целта ѝ не е да разкаже историята си или да се сравнява с Дебора от Стара Загора.

„Искам да покажа на младите момичета, че няма от какво да се срамуват. Сигурна съм, че има жени с неразказани истории поради срама какво ще си кажат другите! Жалко, че трябваше да се стигне до 400 шева, за да се обърне внимание на наболелия проблем. Жалко, че стана „модерен“ едва сега! Жалко, че такива насилници в повечето случаи се разминават с наказание за лека телесна повреда и пробация. А за средна такава наказанието е до 6 години лишаване от свобода. Но излизат от затвора след 2-3. Според вас това справедливост ли е? Или е срам!??“, не спести още от гнева си брюнетката, чийто белег на ръката цял живот ще ѝ напомня за този случай, пише „Блиц“.