Митничари задържаха над 14 000 фалшиви дрехи на „Дунав мост 2“

Митничари задържаха над 14 000 фалшиви дрехи на „Дунав мост 2“

Над 14 000 различни текстилни артикули с общо тегло около 4 тона задържаха митнически служители от ТД Митница Русе в района на „Дунав мост 2“. За стоките възникват съмнения, че носят фалшиви словесни и фигуративни изображения на 24 известни марки.

На 23.09.2021г. следобед в района на ГКПП „Дунав мост 2“, Видин – Калафат, е спряна за проверка излизаща от страната товарна композиция с чужда регистрация, управлявана от турския гражданин. Товарният автомобил превозвал под режим транзит групажен товар от текстилни изделия от Турция за Чехия.

При щателна митническа проверка е установено, че част от товара представлява разнородни текстилни изделия с логото на различни защитени търговски марки. Митническите служители установили 14 162 различни дрехи, сред които най-много спортни екипи, тениски, блузи и якета от 24 различни спортни и луксозни марки, за които възникнали съмнения, че се превозват в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост.

Стоките са задържани. За случая подлежат на уведомяване представители на правопритежатели на съответните марки.