Митничари спипаха златни накити за 500 бона на Дунав мост – Видин

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 10 034 грама златни бижутерски изделия, укрити в шест хладилни чанти. Чантите са били поставени на различни места между личен багаж в салона на микробус с пътници, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“

На 30.11.2019 г., митническите служители селектират за щателна митническа проверка в района на ГКПП Дунав мост – Видин напускащ страната пътнически автомобил „Мерцедес Спринтер“ с унгарска регистрация, който е пътувал от Гърция. Шофьорът и пътуващите в микробуса трима пътници, всички унгарски граждани, са заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват на различни места между личния багаж на пътниците в салона на микробуса 6 хладилни чанти с храна и напитки, за които установяват, че изолацията им е премахната. След изваждане на вътрешните контейнери на чантите, митническите служители откриват на дъното на външните контейнери под листове хартия- пликове с бижутерски изделия от жълт метал.

От всяка от хладилните чанти са извадени между 1276 и 2080 грама накити с общо тегло 10 034 грама. Шофьорът на микробуса е заявил, че всички бижутерски изделия в хладилните чанти са негова собственост. Според резултатите от извършената експертиза, задържаните 10 034 грама изделията са изработени от злато с обща стойност 481 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГД МРР, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура Видин.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share