Младежи отвлякоха техен приятел, напъхаха го в багажник и отнесоха глоби

Младежи отвлякоха техен приятел, напъхаха го в багажник и отнесоха глоби

Четирима пловдивчани бяха глобени с по 200 лева по указа за дребното хулиганство. Те отвлекли техен приятел, а причината – проверка на реакциите на минувачите.

Инсценировката била сътворена в късните часове в петък вечер. Групата младежи похапвали на дюнерджийницата, намираща се на булевард „Никола Вапцаров”. В един момент те решили да си направят социален експеримент. Сценарият бил като от екшън филм – нападат човек, задържат го, пъхат го в багажник на кола и бягат. Ролята на жертвата била поверена на един от групата.

Той застанал пред спирката близо до заведението за бързо хранене. След минути двама от другарите му го хванали – единият за ръцете, другият за краката и го „натоварили” в багажника на кола. Похитителите се качили в превозното средство и потеглели. От друга кола пък техни приятели правили видео.

Притеснени очевидци, неподозиращи, че това всъщност е инсценировка, подали сигнал до спешния телефон 112. На място бил изпратен екип на Първо районно. Пред униформените свидетелите разказали какво се е случило, като съобщили и номера на автомобила.

Превозното средство и собственикът му бързо били издирени. Водачът и другите участници в социалния експеримент били повикани в Първо районно. Те разказали какви са ги „надробили”, а униформените им съставили актове по указа за дребното хулиганство.

Младежите били изправени пред съда. Пред магистратите те изразили съжаление, като отново подчертали, че само са искали да видят реакциите на хората.

Четиримата обаче не били помилвани. Те са признати за виновни, като съдът им наложил санкция глоба в размер на 200 лева за всеки.