Младеж изчезна край водопад до Карлово, втори ден го издирват

Младеж изчезна край водопад до Карлово, втори ден го издирват

21-годишен младеж изчезна в района на водопад Сучурум край Карлово късно във вторник, а полицията и доброволци го издирват втори ден без успех. Сигнал, че синът им е в неизвестност подали вечерта на 5 май родителите на Петър Лухов – Иван и Величка Лухови, известни бивши състезатели по вдигане на тежести.

Днес около обяд приятелят на Петър – Християн Цветков се обърна с призив във Фейсбук всеки който може да помогне за издирването на младежа.

Петър е в неизвестност от вторник, малко след 19.15 часа, когато за бил засечен от видеокамерите на ВЕЦ „Васил Левски“ на водопад Сучурум. На записа се виждало как Петър снима наоколо с телефона си. Снимки от мястото по това време той изпратил на своя приятелка.

Според Християн преди обед на същия ден Петър бил сам в местността Кръста, любимо място за разходка на карловци. Там се засякъл със свои приятели, три момчета и едно момиче. Момичето било същото, на което Петър по-късно пращал снимки.

Групата, в която се включил и Петър, потеглила за хижа „Хубавец“. Там младежите пили алкохол, после тръгнали към града. Всички се отправили направо към Карлово, а Петър поел по странична пътека към водопада.

По-късно вечерта край Сучурум били намерени раницата, якето и телефона на младежа. Предполага се, че той се качил на скалите над падащата вода и е скочил в реката, за да се къпе и може да претърпял инцидент.

Вечерта родителите на Петър са подали сигнал в полицията. Издирването е започнало веднага. На място е била и водолазна група от Пловдив, но влизането в буйната река се оказало невъзможно. Сега издирването, в което участват и служители на НП „Централен Балкан“ се прави по течението на Стара река.

Приятели, познати и запознати с инцидента се молят младежът да бъде открит жив.