Младеж преби баща си с лопата – свалял приятелката му!

Младеж преби баща си с лопата – свалял приятелката му!

Млад мъж от Карловско ще трябва да заплати 300 лева глоба за това, че бил баща си и леля си с юмруци и лопата. Глобата вече е потвърдена от съда.

Екшънът се разиграл миналата неделя в едно от селата в района. Тогава, около 1:30 часа след полунощ, подсъдимият бил на гости в къщата на леля си. На събирането присъствали още баща му и приятелката му.

Четиримата разговаряли и се веселили, като купонът бил нажежен от значително количество водка. Под влияние на алкохола, нарушителят започнал да обижда и да се заяжда с баща си, който заспивал на масата. Обвинил го, че опипвал и „свалял“ гаджето му, като агресията му била гарнирана със заплахи за саморазправа.

В един момент напрежението ескалирало и младият мъж се нахвърлил върху леля си и баща си, като започнал да ги удря с юмруци. След това взел лопата и продължил да ги бие.

Двамата успели да избягат на двора, лелята потърсила помощ от зет си, който пък звъннал на 112. Около 4:40 часа пристигнал полицейски автомобил от районното в Карлово. Пострадалите чакали униформените на центъра на селото, тъй като били много уплашени и притеснени. След като разказали за случката на служителите на реда, нарушителят бил арестуван за 24 часа и му бил съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. За определяне на наказанието той бил изправен пред съда.

Пред магистратите мъжът не признал вината си. Обяснил, че баща му се държал непристойно с приятелката му, скарали се, но не бил нанасял побой на никого.

Въпреки това съдебният състав преценил, че следва да му бъде наложена глоба в размер на 300 лева. Решението подлежи на обжалване пред окръжния съд в Пловдив.