Младеж, работил в Пампорово, е приет в болница с коронавирус

Младеж, работил в Пампорово, е приет в болница с коронавирус

Млад мъж от село Гьоврен, който е работил в заведение в Пампорово, е с положителна проба за коронавирус. Настанен е с пневмония в Инфекциозното отделение на смолянската болница, съобщиха от РЗИ- Смолян. По-късно в МБАЛ-Смолян са приети съпругата му и негов колега. Резултатите от техните проби за COVID-19 все още не са известни.

Барманът от Пампорово е втората положителна проба от Смолян, която бе оповестена вчера. Третият случай на коронавирус е един от мъжете, който е бил в контакт с първия заразен с COVID-19 в областта и се намира под задължителна карантина в къща в Смолян. Пациентът е на 43 г. В четвъртък вечер е получил симптоми на респираторна инфекция. Дадено му е указание да се свърже с личния си лекар и ще бъде лекуван вкъщи, уточняват от РЗИ.

Работилият на Пампорово барман вече е в подобрено състояние. Проучват се всички контактни с него лица, така че да бъдат поставени под задължителна карантина. Вторият мъж, който е работил в същото заведение в курорта, е приет в МБАЛ- Смолян със симптоми на дихателна инфекция.

Само тежките случаи ще бъдат насочвани за хоспитализация в Инфекциозното отделение, а леките подлежат на домашно лечение, заявиха от здравната инспекция. Инфекциозното отделение разполага с 20 легла, а болницата има възможност да разкрие още до 60 допълнителни места.