Млад шофьор от Врачанско погуби 18-годишен приятел

Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 23-годишният Г.В. за катастрофа край Рогозен, при която загина 18-годишно момче. Обвиняемият Г.В. живеел в село Рогозен, като на 19 април миналата година закупил лек автомобил „Фиат Брава“.

Около 21 часа на следващия ден, въпреки че не притежавал свидетелство за управление на МПС, пристигнал с управляваната от него кола в района на спирката в центъра на селото. Там се срещнал с негови приятели, които се качили в автомобила. Единият от тях – М.К. (на 18 години) се настанил на задната седалка. Нито водачът, нито пътниците били с поставени обезопасителни колани.

Г.В. привел превозното средство в движение и потеглил в посока към село Сираково. При изхода на село Рогозен, въпреки наличието на предупредителен пътен знак А2 „Опасен завой на ляво“, обвиняемият управлявал със скорост от около 129 км/ч. В един момент задействал спирачната уредба, загубил устойчивост, като излязъл вдясно от пътя и продължил по затревения банкет.

Водачът предприел рязко завиване наляво и при връщането му в платното за движение загубил странична устойчивост. Лявата част на автомобила се повдигнала, движението му продължило на две колела, след което колата де обърнала.

Свидетел на инцидента подал сигнал на телефон 112. Въпреки предприетите от дежурния лекарски екип реанимационни мероприятия, в 22.15 часа пострадалият М.К. починал в болнично заведение.

От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта е съчетана травма, довела до остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност. Предстои делото срещу обвиняемия Г.В., който има предходни осъждания, да продължи в съда.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share