Мнима гадателка изпразва портфейлите с омайващи приказки

Мнима гадателка изпразва портфейлите с омайващи приказки

Жена от ромски произход, представяща се за невероятна гадателка кръжи из Пловдив и празни портфейлите. Обикновено спира хората, омайва ги с изречението „Чака ви много добра новина“ и ги оплита в мрежите си, като си иска солидно възнаграждение.

В социалните мрежи мнозина пловдивчани пишат предупредителни постове, свързани с мнимата врачка.

„Пазете се от тази жена, спира хората по улиците, казва им, че ги чака много добра новина и почва да ги заговаря. Прави се на гадателка и най често спира малолетни деца, като им казва, че ще се случи нещо страшно в дома им и по този начин им иска пари, за да разваля магии. И ако не искаш да й дадеш, започва да кълне. Промива главите на хората, най вече на децата“, пише пловдивчанин.

По думите му, мнимата гадателка обикаля цял ден по улиците, като най-често е забелязана в района на ВМИ, бул. „Руски“, кв.“ Кючук Париж“ и Централна гара, пише „Марица“.

„Преди 2 години вкъщи имахме болен и тази ме спря на Централна гара. Наговори ми ги едни и ми иска пари. Бях и дал 50 лв., буквално ме обра ! И ми каза, че са били 2 сестри близначки и ако някой ден не ме поздрави, да знам, че не е тази с която съм разговарял“, пише в предупредителния си пост пловдивчанинът.

Разказва, че скоро я е забелязал до хотел „Тримонциум“. „Спря се пред едно момиче на 16 години и говореше. Видях как момичето й даде пари“, пише още той в поста си.