Момичета инсценираха отвличането си, откриха ги в хотел с момчета

Две момичета инсценираха собственото си отвличане, а по-късно бяха открити в хотел с две момчета, съобщи полицията в Хасково.

Двете приятелки, на 17 и 22 години, вдигнаха на крак МВР в Харманли, след като в продължение на 2 дни от 27 октомври, поддържали заблудата, че са отвлечени от непознати лица. Чрез съобщения до родителите си, те отстоявали версията, че се намират заключени в Първомай и Чирпан.

Веднага са сформирани оперативни групи, които обявили момичетата за издирване и започнали действия за установяване на местонахождението им, предава „Дарик Нюз“.

На 29 октомври, момичетата заедно с 1-годишното дете на по-голямата, са намерени в хасковски хотел в компанията на двама свои приятели, в добро физическо и психично здраве.

От разговорите с тях станало известно, че са напуснали домовете си по собствено желание, за да се видят с момчетата, с които поддържали интернет комуникации и с които желаели да прекарат няколко дни в Хасково.

Инсценираното отвличане е било с цел да нямат конфликт с родителите си.

Материалите за поведението на непълнолетната харманлийка, ще бъдат предадени на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни -Харманли.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share