Момиче продаде душата си на „дявола“ за €1000

Полицията задържа 18-годишен жител на Владивосток, който според разследващите измамил 16-годишна негова позната и й причинил щети в размер на 93 000 рубли (малко над 1000 евро), наричайки себе си проводник между хората и дявола и обещавайки да осигури изпълнение на всичките й желания. Това съобщи териториалното министерство на вътрешните работи на Приморския край, цитирано от РИА Новости.

Жителка на Владивосток се свързала с полицията и казала, че мошеник е измамил дъщеря й. Полицията установила, че 16-годишното момиче се срещнало с младия мъж, с когото преди това е учила в едно и също училище. Той казал, че е любител на магията и умее да гадае на карти, да чете мисли, да наврежда.

„Той предложил на момичето с негова помощ „да продаде душата си на дявола“, тъй като той е проводник между хората и дявола. За информация как да направи това, било необходимо да плати 6000 рубли – хиляда рубли за работа и 5000 за материал за обреда, който той щял да се проведе без нейно присъствие“, се казва в съобщението.

Младият мъж обещал да й изпълни три желания и заявил, че онези, които са преминали на страната на дявола, не трябва да носят златни бижута, като задължил ученичката да даде ценните вещи в заложна къща, а парите да даде на него. По време на комуникация между тях в социалните мрежи заподозреният заявил, че е свързан с престъпление, и помолил момичето да изтрие цялата им кореспонденция. По-късно я убедил да му даде телефона и лаптопа си, съобщи dariknews.bg.

„После младежът казал, че е изгорил нещата за нейна безопасност. След това комуникацията им е спряла. Общата щета, причинена на жертвата, е 93 000 рубли“, казаха от полицията.

Младият мъж го грози до 5 години затвор. Полицията го разследва за участие и в други подобни престъпления.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share