Мощен удар! Заловиха 700 бойци от „Ислямска държава“

Aфганистанското правителство обяви, че през последните шест месеца е задържало около 700 бойци от групировката „Ислямска държава“ и техни роднини в Източен Афганистан, предаде АР.

Афганистанската разузнавателна служба Националната дирекция за сигурност (НДС) заяви, че сред 700-те най-малко 75 са жени, а 159 са деца. Много от тях са чужденци. Мнозина от групата са били арестувани, но има и част от нея, които са се предавали.

Според НДС всички бойци и техните роднини са прехвърлени в комплекса на дирекцията в Кабул. Преди това силите за сигурност обкръжиха в домовете им в различни окръзи на Източен Афганистан десетки останали джихадистки бойци. НДС заяви, че операцията продължава.

Няма как по независим път да бъде потвърдено, че затворниците, представени вчера в комплекса на НДС от правителството пред репортерите и фотографите, са свързани с групировката „Ислямска държава“.

Повечето от арестуваните членове на „Ислямска държава“ са от Пакистан, Йордания и централноазиатските страни, заяви офицер от НДС, пожелал анонимност. Сред задържаните джихадисти 277 са чужденци, добави той.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share