Мъже режат наред здрави дървета в София и бягат

Мъже режат наред здрави дървета в София и бягат

Поголовна сеч с моторни резачки в столичния ж.к. „Люлин”. Неизвестни пристигат изненадващо и режат наред здрави дървета пред жилищен блок. За това сигнализираха потърпевши съкооператори, участвали в засаждането на фиданките. Към момента се знае, че полицията издирва извършителите на бруталните набези, предаде Нова телевизия.

„Преди седмица отрязаха една част. Преди ден мъжете се върнаха и отрязаха друга част”, разказа Ели – живуща в близък блок. Двама от живущите в района чуват резачките при последния набез и се намесват. Злосторниците бягат, но по-късно мъж в черен джип се връща и заснема „подвига”. Дърветата са над 30 години.

„За мен това е абсурд, вандалски акт, който граничи с престъпление. Образувано е досъдебно производство в полиция, надявам се в най-скоро време да бъдат разкрити виновните”, обясни кметът на района Милко Младенов.

Районът е граница между частен и общински обект. Собственикът на терена е подал сигнал за отрязването на дървета в обекта му. Главният архитект на София е отказал виза за строеж, именно защото на територията има жива растителност.