Мъжът, прегазил хора в Уисконсин, се скарал с жена си

Мъжът, прегазил хора в Уисконсин, се скарал с жена си

Мъжът, прегазил с автомобил петима души на коледен парад в САЩ в неделя, е имал спор със съпругата си непосредствено преди това, предаде Франс прес, като се позова на началника на полицията в град Уокешо, в северния щат Уисконсин, където се разигра трагедията. Даниъл Томпсън каза, че „няма никакви доказателства да става въпрос за терористичен акт“.

Шофьорът бе идентифициран като 39-годишния Даръл Брукс-младши, жител на Милуоки – най-многолюдния град в щата Уисконсин. Мъжът се врязал с висока скорост с джипа си в участниците в парад в Уокешо – 72-хиляден град източно от Милуоки.

Загинали са четири жени и един мъж – между 52 и 81 години.

На Даръл Брукс ще бъдат повдигнати обвинения в пет убийства. Според съдебни документи на цветнокожия мъж вече били повдигнати обвинения на два пъти – миналата година за застрашаване на живота на хора и на 5 ноември за семейно насилие.

Брукс бил освободен срещу гаранция от 1000 долара, съобщиха от офиса на прокурора на Милуоки. От там признаха, че сумата е „неприлично малка“, предвид характера на повдигнатите срещу него обвинения.

Без явна връзка с тази трагедия, духовете в Уисконсин вече бяха разбунени от оправдаването миналата седмица на Кайл Ритънхаус – бял тийнейджър, който застреля при самозащита двама души по време на антирасистки протест през август 2020 г. в град Кеноша, на 80 километра южно от Уокешо, отбелязва Франс прес.