Мъжът, убил Ферарио Спасов, има 60 фрапиращи нарушения на пътя

Окръжна прокуратура-Ловеч внесе обвинителен акт и предаде на съд Начо Пантелеев от Лясковец, причинил катастрофата, при която загина Ферарио Спасов. Повдигнато му е обвинение за извършено пътно нарушение със значително превишение на скоростта.

„Не е било осигурено необходимото странично разстояние между участниците, застрашил е другите превозни средства. Деянието е с висока обществена опасност. Панталеев е допуснал 60 фрапиращи нарушения на пътя в рамките на 6 месеца преди катастрофата – шофирал е с над 100 км/ч, в това число в населени места. При два или три случая се е движил с 248 или 268 км/ч – излизайки от едно населено място и влизайки в друго“, обясниха от обвинението.

Петорна автотехническа експертиза показа, че той е карал със 75 км над допустимата скорост със 165 км/ч. Спасов загина на 11 ноември на пътя София – Варна, при сблъсък между два автомобила. Колата на Панталеев удря отзад тази, управлявана от футболния специалист и той загива на място.

Водачът, причинил произшествието, бе задържан, но по-късно беше освободен, без прокуратурата дори да му отнеме шофьорската книжка. Повече от 40 часа след инцидента прокуратурата все пак му взе свидетелството за правоуправление.

Впоследствие обвинението срещу Панталеев бе преквалифицирано като особено тежко, което заплашва извършителя с до 15 години затвор. Той има и забрана за напускане на страната.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share