Мъж блъска съсед докато си ремонтира колата, после го смазаха от бой

Мъж блъска съсед докато си ремонтира колата, после го смазаха от бой

Пловдивчанин бе осъден на пет месеца условно с пет години изпитателен срок след бой с негов съсед. Последният бил нападнат с юмруци след пътен инцидент в центъра на града.

Баща й син ремонтирали автомобил мерцедес на улица „ „Мали Богдан“, близо до кръстовището с улица „Родопи”. Те били вдигнали на крик превозното средство, а по-младия мъж бил под предния капак. Изведнъж покрай него профучало БМВ и с дясното си странично огледало ударило майстора.

Последния паднал на земята, а колата продължила по улицата. Баща му започнал да вика по водача на немското возило да спре, дори го замерил с гаечен ключ. Шофьорът обаче дори не намалил.

Баща и син хукнали след колата, която спряла на съседната пряка. Водачът й още не бил слязъл от нея. Ядосан по-младият пловдивчанин отворил предната лява врата и започнал да налага шофьора. Оказало се, че същият дори не разбрал, че е блъснал съседа си.

Събрали се хора от квартала, а биячът си тръгнал. Момчето от БМВ-то кървяло от носа. Негов братовчед му се притекъл на помощ, като междувременно повикал полиция.

Органите на реда пристигнали на място и заварили ранения мъж. Свидетели разказали какво се е случило и посочили кой е биячът. Побойникът бил задържан, а малко по-късно бил привлечен в районното и баща му.

На следващия ден пострадалият мъж посетил Съдебна медицина. След извършения преглед, лекарите констатирали, че на пловдивчанина са му причинени оток и разкъсно-контузна рана в областта на устата. С документите пострадалият подал жалба в прокуратурата.

В същото време баща и син били глобени с акт за проява за дребно хулиганство. След сигнала до държавното обвинение било образувано производство за причиняване на телесна повреда. По-младият мъж се сдобил с обвинителен акт и бил изправен пред съда.

След серия от заседания побойникът получил и своята присъда. Той бил наказан с 5 месеца условно, с изпитателен срок от 5 години. По време на делата, обвиняемият е твърдял, че жертвата всъщност е той. Дори е били представил съдебно-медицинска експертиза, в която е упоменато, че е получил счупване на ребро в следствие от пътния инцидент. Въпреки това обаче, съдът е приел, че са налице хулигански подбуди в действията на побойника и го е признал за виновен.