Мъж и жена опитаха да изтеглят два кредита по 50 000 лв. с фалшиви документи

Мъж и жена опитаха да изтеглят два кредита по 50 000 лв. с фалшиви документи

Столични полицаи задържаха жена и неин съучастник за използване на неистински документи при кандидатстване за потребителски кредит, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Действия по разследването на престъплението стартирали след постъпила в отдел „Икономическа полиция“ – СДВР информация. В рамките на предприетите оперативни действия станало ясно, че жената е кандидатствала за два потребителски кредита от по 50 000 лева в две банкови институции, като се представяла под чужда самоличност и с неистинска лична карта.

След одобрение на кредита, тя моментално се разпореждала средствата да бъдат прехвърлени по сметка на съучастника ѝ в друга банка, който бързал да усвои сумата. В резултат на предприетото прецизно разследване жената била задържана в момент, когато се поблазнила да получи и кредитна карта на името на използваната чужда самоличност.

43-годишната и съучастникът ѝ – на 46 години, са задържани с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура те са привлечени като обвиняеми по образуваното досъдебно производство. Наложена са им мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа.