Мъж нападна лекар от Спешното в Радомир, баба му имала високо кръвно

Мъж нападна лекар от Спешното в Радомир, баба му имала високо кръвно

Пореден случай на агресия срещу медик, този път от Спешното отделение в Радомир. Млад мъж се е нахвърлил срещу дежурния лекар след спор какви манипулации могат да се правят в Спешна помощ, съобщи Нова тв. Медикът е с комоцио, а по случая е образувана проверка.

Иво Асенов, за който от Спешната помощ твърдят, че е нападнал лекаря, е дошъл с баба си, която имала високо кръвно. Той е настоял да ѝ бъде направена инжекция.

„Жената е пристигнала в добро общо състояние, не е ставало въпрос, че има високо кръвно и че се нуждае от преглед. Не знам как е обяснено това. До агресията се стига, когато пациентите са казали, че трябва да се направи инжекция, на въпроса каква – никой не е отговорил. Инжекции и манипулации не правим, с изключение на тези, които са назначени по спешност от нашите лекари”, обясни д-р Сия Механджийска, завеждащ Спешната помощ в Радомир.

По думите й на пациента е обяснено, че манипулации, назначени от лични лекари, не се извършват. Дежурният лекар е разяснил какво трябва да се направи, но започнали заплахи. Медикът заявил, че ще потърси съответните органи. В този момент младежът се обръща и спонтанно го удря по лицето, разказа още Механджийска.

Соченият за нападател, който отказа да разкаже пред камера за случилото се, обясни, че медикът пръв е проявил агресия. Майката му – Камелия Асенова потвърди и допълни, че лекарят е ударил бабата на Иво Асенов. Тя настоя, че синът й ще докаже невинността си и ще защити правата си по съдебен път.

„Инцидентът е регистриран и има жалба от потърпевшия лекар. Прави се полицейско разследване, което още не е приключило, и не е подадено в прокуратурата”, посочи кметът на Радомир Пламен Алексиев.