Мъж опря пистолет в слепоочието на наемателка заради силна музика

Мъж опря пистолет в слепоочието на наемателка заради силна музика

Районна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.К. (на 57 години) за заплаха с пистолет на жена, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

От септември 2019 г. сестрите Е.М. и И.Ц. обитавали апартамент в жилищен блок на ул. „Найден Геров“ във Враца. В същата сграда живеел и К.К. Няколкократно мъжът правел на момичетата забележки, като ги обвинявал за вдигане на шум и слушане на музика. Държал се грубо с тях, чукал на вратата.

На 20 ноември 2019 г. на М. и Ц. гостувала тяхна позната. Около 19.30 ч. К. почукал на входната им врата. На отворилата му Е.М. той заявил, че „след 22 ч. не трябва да се вдига шум“. Момичето му обяснило, че се съобразяват с това и е нормално да се чува шум от стъпките им. В следващия момент мъжът блъснал вратата и насочил към слепоочието на Е.М. газ-сигнален пистолет м. „Ekol“ с думите: „Не можете да ми вдигате шум, защото ще ти пръсна черепа“. Изплашена, пострадалата се опитала да затвори врата.

Веднага след това К.К. се прибрал в апартамента си, а пострадалата М. се обадила по телефона на хазяина си. Разказала му за случилото се, като заявила, че положението е нетърпимо и ще напуснат жилището. Същата вечер пострадалата подала сигнал на телефон за спешни случаи 112. На място пристигнали полицейски служители, на които обвиняемият К. доброволно предал пистолета. На следващия ден Е.М. напуснала квартирата, поради страх от поведението на обвиняемия.

Няколко дни след случилото се К.К. се свързал по телефона с брокер на недвижими имоти, чрез която жилището било отдадено под наем на сестрите. С арогантен тон мъжът й заявил: „Аз съм господар на входа и аз казвам кой ще живее тук“. Предупредил жената „да внимава, да не се случи с тях същото, което се случило с М.“

В хода на образуваното по случая досъдебно производство е била изготвена съдебнопсихиатрична експертиза. От заключението й е видно, че у Е.М. била констатирана остра психогенна реакция на действията на обвиняемия, възбудили у нея страх за живота й.

Предстои делото срещу К., който е осъждан и реабилитиран, да продължи в съда.