Мъж почина след като колега го тровил с живак в храната му

Мъж почина след като колега го тровил с живак в храната му

Служител на компания от германския град Шлос-Холте-Щукенброк е прекарал четири години в кома, а след това е починал. Причината е изяден сандвич, отровен от колега, съобщава „Мирър“. Отровителят, известен като Клаус О., добавял живак, оловен ацетат и други вещества в храната на колегите си в продължение на няколко години.

В резултат на това един от тях се оказал в кома, а другите двама страдат от сериозно увреждане на бъбреците. Щокиращите действия на служителя на фирмата били разкрити след като сътрудник на компания, произвеждаща метални части, забелязал бял прах в храната си. По-късно били открити записи от камери за наблюдение, които показват как Клаус О. добавя подозрителен прах към сандвича на колегата на работното място. През 2018 г. той е бил арестуван.

След претърсване в къщата на осъдения са намерени живак, олово, кадмий и оловен ацетат. Мотивите на престъпника остават неясни. Както предполага разследването, той е искал да види какъв ще е ефектът на веществата върху колегите. През март 2019 г. се проведе съдебен процес, който призна отровителя за виновен за опит за убийство и го осъди на доживотен затвор.

Клаус О. се опита да обжалва решението на съда, но съдията реши, че присъдата не подлежи на промяна, тъй като обвиняемият представлява заплаха за обществото. В четвъртък, 9 януари, съдът потвърди смъртта на 26-годишния мъж, който се намирал в кома, на когото Клаус О. е добавял живак в храната през 2016 година.